4WD SUV-reizen. Avontuur & Cultuur. 

4WD Travel heeft een aantal 4WD reizen in haar programma, speciaal voor SUV 4WD/AWD auto’s. Deze reizen hebben de kleurcode Blauw, zijn veilig voor mens en auto en geschikt voor alle 4-wiel aangedreven SUV auto’s.

Wij brengen deze reizen onder de kop: avontuur & cultuur. 

Avontuur, omdat we vanaf ons hotel zoveel mogelijk offroaden, via bospaden en mooie kleine landweggetjes. Dit doen we in een prachtig heuvelachtig gebied naar onze bestemming. Je komt op plaatsen waar je anders niet zou komen. Veel van deze paden zijn officiële wegen, echter onverhard (geen asfalt dus). Geen bezwaar daardoor, voor lease-auto’s of verzekeringsmaatschappijen. Onze lokale gids zorgt voor de meest optimale routes voor dat moment.

Cultuur en historie houdt in dit geval in, dat we bezoeken kunnen brengen aan bijvoorbeeld het grafmonument van Charles de Gaulle, een oude ijzergieterij, publieke- en privé kastelen, het regionale paleis van justitie, met een rijke geschiedenis vanaf de middeleeuwen, Le Moulin de Fleur en nog veel meer.

Ook een bezoek aan de champagne-streek staat op het programma, waar we op de champagne-farm tekst en uitleg krijgen over het maken van de champagne en deze uiteraard mogen proeven en kopen. Of wat dacht je van een ‘Tour de la Truffe’, een truffelzoektocht onder leiding van een gids en zijn truffelhondje in de bossen rond Joinville. En dat alles gecombineerd met het goede leven in Frankrijk, met zijn uitstekende keuken en prettig klimaat.

Voor ons verblijf in of rond Joinville, hebben we de keuze uit een stadshotel***, en net buiten de stad, een prachtig gelegen hotel*** in een oude watermolen, een Ferme de chambres d’hôtes en een aantal fraai gerestaureerde gites, de oude arbeiders woningen van een historische ijzergieterij.

Een groot deel van deze reizen speelt zich af in en rond het Noord Franse Joinville, Haute Marne (een 3 daagse reis). Dit dorpje, met zijn interessante geschiedenis, in wat men ook wel noemt, de Franse Ardennen, ligt op een uur rijden, ten zuidwesten van Nancy. De totale reistijd van Utrecht naar Joinville is ongeveer 7 uur (ca. 600 km). Joinville is onze ‘thuis-basis’.

Ook nieuw is om programma is de Verdun/Joiville reis (een 7 daagse reis), waarbij we de eerste twee dagen een beeld proberen te krijgen van de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog. Daarna rijden we door naar Joinville, waar we ons in de volgende 3 dagen verdiepen in de omvangrijke gietijzer historie van de streek.

Deze reizen zijn geheel verzorgt, inclusief alle maaltijden en overnachtingen, Nederlandse begeleiding, een lokale Franse gids, alle vergunningen en entree gelden en offroad rij-instructie.

Mocht u interesse hebben over een dergelijke reis, mail ons dan. Als je opgeeft waar je interesse naar uit gaat en een gewenste datum, dan kunnen wij je wellicht een passend voorstel doen.

E: travel@4wdmagazine.nl

T. +31(0)346-213154

4WD SUV-reizen. Avontuur & Cultuur

Meer foto's
Copyright © 2014-2016 4WD Travel. All rights reserved.                                                                                                                                                                                                    STUDIO182     
NIEUWSBRIEF INSCHRIJVEN